• Halfvet
  • Posts
  • Halfvet #87 – De beste mockup resources

Halfvet #87 – De beste mockup resources

KICKOFF

MMM...

Rik Dijkhoff is Halfvetter en mede-oprichter van de Eindhovense design studio fffunction. Hij mailde me over een tof side project van fffunction: mmmockups, een verzameling premium mockups om brand design tot leven te brengen.

Rik: "Online zijn er genoeg aanbieders van mockups. Maar toch is het voor ieder project lastig de juiste mockup te vinden. Past de stijl wel bij onze eigen identiteit? En belangrijker, sluit het aan bij de merkbeleving van onze klant? Het antwoord: vaker niet dan wel. Daarom zijn we onze eigen mockups gaan maken, passend bij de esthetiek van onze projecten. Aardig wat werk, maar het maakt onze presentaties een stuk leuker en beter. De mockups mogen gedeeld worden, dachten we en dus hebben we besloten ze beschikbaar te maken voor andere ontwerpers."

En zo is mmmockups ontstaan. Hun beelden tikken alle boxes van wat je verwacht van premium mockups: bijzondere fotografie in hoge resolutie, meer keuze dan alleen de cliché devices en makkelijk aanpasbare .psd's.

Rik heeft voor Halfvetters een cadeautje 🎁: met de kortingscode HALFVET ontvang je 20% korting op alle mockups. Super sympathiek, Rik. Ga dus snel naar mmmockups.shop en pak dat voordeel!

Toen ik mmmockups toevoegde aan m'n bookmarks, heb ik eens kritisch gekeken naar andere mockup-diensten die ik zoal gebruik. Wie heeft de mooiste fotografie? De grootste collectie? De meeste freebies? Tijd voor een uitgebreid overzicht van de beste mockup resources die mijn Bravoure-collega's en ik zoal gebruiken!

De 17 beste mockup resources

Aantal: 300+

Ook freebies: Ja

Overall: 🔥

Aantal: 25+

Ook freebies: Ja, een paar

Overall: 🔥🔥🔥🔥

Aantal: 6000+

Ook freebies: Ja

Overall: 🔥🔥

Aantal: 100+

Ook freebies: Ja

Overall: 🔥🔥🔥🔥

Aantal: 200+

Ook freebies: Ja

Overall: 🔥🔥🔥🔥

Aantal: 225+

Ook freebies: Nee

Overall: 🔥🔥🔥🔥🔥

Aantal: 25+

Ook freebies: Nee

Overall: 🔥🔥🔥

Aantal: 5000+

Ook freebies: Ja

Overall: 🔥🔥🔥🔥🔥

Aantal: 20+

Ook freebies: Nee

Overall: 🔥🔥🔥

Aantal: 475+

Ook freebies: Ja, een paar

Overall: 🔥🔥🔥🔥

Aantal: 2000+

Ook freebies: Ja

Overall: 🔥🔥🔥🔥

Aantal: 50+

Ook freebies: Nee

Overall: 🔥🔥🔥🔥

Aantal: 500+

Ook freebies: Nee

Overall: 🔥🔥🔥🔥

Aantal: 250+

Ook freebies: Nee

Overall: 🔥🔥🔥🔥

Aantal: 3000+

Ook freebies: Ja

Overall: 🔥🔥

Aantal: 50+

Ook freebies: Nee

Overall: 🔥🔥🔥

Aantal: 100+

Ook freebies: Ja, een paar

Overall: 🔥🔥

Welke mis je in het overzicht? Laat het me weten met een reply 👍

READING LIST

Dit is een van de beste uitleg-artikelen over LCH en waarom het de absolute koning onder de kleurruimtes is. Nog nooit van LCH gehoord? Lezen!

Een deep dive into retrofuturism. Deze design aesthetic combineert toekomst met verleden: it’s both forward-thinking and nostalgic. It’s high-tech, painted with an intentionally low-tech brush.

Dit korte filmpje van Bloomberg legt uit waarom veel bedrijven de laatste jaren aan het debranden zijn.

Met z'n Atomic Design methode introduceerde Brad Frost de logica voor design systems. Maar eigenlijk rammelt z'n systeem een beetje. Hannah Heinson maakte een update en die is zo gek nog niet. Sterker: ik vind het een hele verbetering :)

De dingbat-trend die overal opduikt: waarschijnlijk kicken alleen designers hier op (guilty 🙋‍♂️) en interesseert het verder geen hond. Maar Eye on Design heeft er alvast een naam voor bedacht: Nouveau Rebus. Heerlijk.

IN JE FACE

Connor Campbell maakte de typografische video voor Let’s Do It Again van Jamie XX. It's Nice That heeft de video en het verhaal erachter.

Wat gebeurt er met gekerfde letters in een boom, over een periode van 5 jaar? Bjørn Karmann deed het experiment. Hij fotografeerde de letters, digitaliseerde ze en maakte er een lettertype van. Vervolgens voedde hij de data aan AI, die leerde te voorspellen hoe letters groeien. Waanzinnig mooi om te zien 👏

Zander Whitehurst laat zien hoe je supersnel animerende mesh gradients in Figma maakt 💫

MUST: NICK DIJSSELBLOEM

Nick is Halfvetter en regelmatig dienend als lettertypecatalogus en sommelier.

Beste ontwerpadvies dat ik ooit kreeg:

"Soms moet je gewoon je bek houden" staat me nog altijd bij. Als jonge ontwerper op de kunstacademie had ik sterk de neiging om van alles wat te vinden en in de verdediging te schieten; deze houding werd al snel de kop ingedrukt door de desbetreffende leraar. De boodschap? Luister naar wat de ander te zeggen heeft en niet (of later) reageren; laat het inwerken want het wordt niet voor niets gezegd.

Boek dat ik iedereen kan aanraden:

A Bestiary of the Anthropocene, een waanzinnig mooi geprint boek. Volledig geprint in zilver inkt op zwart papier. Het boek dient als een satirische encyclopedie voor de nieuwe hybride levensvormen van het antropoceen. Daarnaast wil ik ook The Politics of Design van Ruben Pater benoemen.

Ideale Spotify-playlist om op te werken:

Het is misschien not-done om je eigen playlist te pluggen, maar ik ga het toch doen. Als ik moet knallen dan werkt mijn eigen industrial techno-lijst echt het best.

JE EIGEN VARIABLE FONT

Twee weken geleden lanceerde ik samen met Thomas en Arthur de Variable Font Course. De interesse was boven verwachting :) Wil je ook leren hoe je een variable font maakt, van A tot Z? Dan is deze video course helemaal voor jou!

TOOLS

User floooooooow

  • ColorSlurp is een color picker die meer is dan alleen dat.

  • 5 innovative gradient tools laat je kennis maken met vijf handige gradient-tools.

  • Iconer is een enorme database met iconen.

  • Color Morph genereert random mesh gradients die te downloaden zijn als SVG en CSS.

  • Flowkit for Figma koppelt artboards/frames in Figma aan elkaar dmv pijlen om snel user flows te maken. Verplaats je een artboard/frame dan schuiven de pijlen mee.

All caught up.

Voegde deze Halfvet waarde toe aan je leven? Bijvoorbeeld door het overzicht met mockup-resources? Deel 'm dan eens met iemand die er misschien ook wat aan heeft!

Stuur niet deze mail door, maar liever de link. Dan kan hij/zij makkelijk zelf lid worden. Deel deze: getrevue.co/profile/halfvet/issues/halfvet-87-de-beste-mockup-resources-1134748/

Tot over twee weken!

Jeroen.

Join the conversation

or to participate.