• Halfvet
  • Posts
  • Halfvet #74 – Interactive components

Halfvet #74 – Interactive components

KICKOFF

De toggle als symbool voor IC

Figma heeft Interactive components van z'n beta-bestaan verlost en is nu voor iedereen beschikbaar. Superhandige feature die je veel werk gaat besparen.

Interactive components maken variants interactief. Ze voegen user input toe, zoals hover, click of keyboard press. De transitie van variant 1 naar variant 2 is te customizen; je kunt kiezen voor dissolve of smart animate. Die laatste optie is zo krachtig, dat Figma niet alleen prototyping-tools overbodig maakt, maar ook (basic) animatie-tools.

Zo werkt het:

Wil je je er meer in verdiepen? In mei speelde Matt D. Smith met de beta van interactive components en maakte deze uitlegvideo. En Smashing Magazine schreef een uitgebreide en heldere introductie.

READING LIST

Fabricio Teixeira herinnert ons eraan dat design systems een wezenlijk onderdeel van ons UI/UX-werk zijn, maar dat het breken met die systemen nog veel belangrijker is.

Met Remote Hiring heeft Homerun het laatste deel toegevoegd aan hun serie guides over hoe je als bedrijf werknemers aantrekt en vasthoudt. Zeer waardevolle insights!

Voor als je even geen inspiratie hebt om de header image te bedenken.

Deze read is bijna letterlijk gebaseerd op een artikel waarmee ik Halfvet #68 opende. Maar de materie is interessant genoeg om 'm nog een keer te delen :)

IN JE FACE

All organic

Ik werd op slag verliefd op het werk van de Indiase grafisch ontwerper Khyati Trehan. Natuur is een grote inspiratiebron, gezien de vele organische vormen die ze verwerkt in 3D renders, typografie en illustraties. Waanzinnig mooi allemaal. ❤️

identity.startpagina

The Brand Identity heeft zichzelf in het nieuw gestoken en past nu nog beter bij wie ze zijn: het one-stop inspiratieplatform voor alles graphic design. Denk cases, interviews en producten. Het jonge broertje van It's Nice That dus ☺️

Chromatic NYT

Beetje kitsch, maar ook wel hele toffe vibe, deze chromatic logo's die Martin Naumann ontwierp.

MUST: LUC VAN LOON

Luc is Halfvetter en product designer bij ShopPop

Talk die indruk op me heeft gemaakt:

State Of The Digital Nation (Jules Ehrhardt van Ustwo, tijdens KIKK 2016). Een interessante talk die de design-industrie in 2016 goed uiteenzette en waar je eigenlijk moet zitten als bedrijf en professional. Nog steeds relevant vind ik.

Handige tool die iedereen zou moeten kennen:

ScreenFlow maakt het heel simpel om hoge kwaliteit screen-recordings te maken.

Boek dat ik iedereen kan aanraden:

Blood, Sweat, and Pixels: The Triumphant, Turbulent Stories Behind How Video Games Are Made is een fantastisch boek met unieke, bizarre en grappige verhalen over hoe enkele videogames tot stand kwamen of compleet mislukten. Zeer herkenbaar als je in tech werkt.

TOOLS

Aaaaaaand... it's gone

  • Logo Layout is een Figma-plugin die logo's met verschillende breedtes of hoogtes dezelfde optische grootte geeft. Dit wil je!

  • The Templates zijn ultra-realistic mockups.

  • Scrt.link verstuurt eenmalige tekstjes of linkjes. Wanneer het is bekeken, vernietigt het zichzelf.

  • Cleanup.pictures is een online versie van Photoshops retoucheerpenseel.

All caught up.

Tot over twee weken!

Jeroen.

Join the conversation

or to participate.