• Halfvet
  • Posts
  • Halfvet #72 – De beste presenteer tool

Halfvet #72 – De beste presenteer tool

KICKOFF

Afgelopen week werd Keynote geupdate. Nieuwe features zijn oa. met meerdere mensen tegelijk presenteren, live video feeds en presenter notes in beeld als je je scherm deelt. Maar één nadeel aan Keynote blijft bestaan: presentaties met video's erin zijn lastig te delen met bijv. klanten. Want een pdf-export ondersteunt geen video en de keynote in iCloud zetten en een link delen heeft ook allerlei nadelen.

Ik zoek al lang naar een alternatieve presentatie-tool die het gebruiksgemak van Keynote combineert met de mogelijkheid om presentaties te delen die video (en custom fonts) bevatten. Tot nu toe heb ik gekeken naar:

Ze hebben voor- en nadelen, maar geen van allen lost m'n problemen op. Pitch lijkt voorlopig het beste alternatief voor Keynote. Maar misschien zie ik iets over het hoofd. Daarom een oproep:

Wat zijn jouw ervaringen met bovenstaande apps? Ken je een andere presentatie-tool die de moeite waard is?

Laat het me weten in een reply op deze mail! De uitkomst deel ik natuurlijk in Halfvet 🙌

READING LIST

Homerun heeft alle stappen op een rij gezet die nodig zijn wanneer je iemand gaat aannemen. De guide is superhandig als je meer structuur wil aanbrengen in het hele proces. Must-read!

Als je drukwerk dat met een grof raster is gedrukt digitaliseert, kan er moiré optreden. Dan valt het drukwerk– en het pixel-raster zo samen dat er lijnen en kringen ontstaan. Dit artikel legt uit wat moiré precies is en met welke AI-tool je kunt voorkomen dat het de resolutie van je beeld verpest.

Ik heb vaak geschreven over de gebruiksonvriendelijkheid van RGB, HSL en HSB. Dat de lichtheid van geel en blauw hetzelfde zijn terwijl geel toch echt lichter dan blauw wordt ervaren. De LCH-kleurruimte maakt werken met kleur een stuk intuïtiever, maar Figma en Sketch ondersteunen geen LCH. Eugene Fedorenko was ook gefrustreerd en bouwde Accessible Palette, een tool om consistente kleurenpaletten mee te maken. Thank God! 🙏

Grappig artikel over jongeren die zijn opgegroeid met iPad/iPhone en geen idee hebben wat bestanden en folders zijn. Het concept van een bestandsstructuur is voor hen totaal onbekend. Search is een veel natuurlijker manier om dingen te vinden.

IN JE FACE

Wat een beauty van een infographic, deze visualisatie van de aardoppervlakte. 🤩

Wes Anderson heeft 12 alternatieve posters laten ontwerpen om z'n nieuwe film The French Dispatch te promoten. Ze beelden de karakters uit, in prachtige editorial settings.

MUST: LINDA TETTEROO

Linda is Halfvetter en ontwerper bij Ready for Take-off en probeert haar schermtijd te minimaliseren.

Inspirerend design festival:

Het Architecture Film Festival Rotterdam is een kleinschalig event met films en documentaires over architectuur in de breedste zin van het woord. Van een Afrikaanse Sint Pietersbasiliek, science fiction met communistisch brutalisme tot industrieel ontwerper Dieter Rams. Komt allemaal voorbij. Ook de fijne sfeer in Lantaarn Venster is de moeite waard. Dit jaar weer van 6 t/m 10 oktober.

Dit brengt de nerd in mij naar boven:

De app Obsidentify herkent 22.303 wilde dieren en planten die in Noordwest-Europa voorkomen. Het ontwerp is degelijk en functioneel maar de AI database erachter werkt erg goed; tot nu toe hadden mijn meeste foto's een hoog herkenningspercentage. De waarnemingen worden geregistreerd op waarneming.nl en geven zo informatie over de mondiale biodiversiteit als kennisbron voor de toekomst. Zo heb ik deze zomer de wapendrager, de Spaanse vlag en boomspinazie ontdekt!

Boek dat ik iedereen kan aanraden:

CAPS LOCK―How capitalism took hold of graphic design, and how to escape from it van Ruben Pater. Dit boek legt uit hoe het vak is ontstaan en hoe het de (hyper-)kapitalistische wereld waarin we leven mede heeft geschapen. En hoe het ook anders kan.

TOOLS

Slapchat

  • Tilde biedt online meeting rooms met video call. Gratis, in je browser, gewoon linkje delen.

  • Accessible Palette is een tool om makkelijk accessible kleurpaletten mee te maken. (Zie artikel in Reading List)

  • Tiny Helpers verzamelt gratis single-purpose online tools voor developers.

  • Color Parrot 🦜🤖 is een Twitterbot die de kleurnaam van een hex-waarde of een foto geeft als je 'm mention't.

  • Slapchat is een Chrome extensie waarmee je Google Meets kunt opleuken met geanimeerde stickers. 🤡 👻

All caught up.

Dit weekend organiseert Spline een gratis workshop over 3D type. Ik ga zeker intunen want ben benieuwd naar type features van Spline die ik nog niet ken. (Check ook Halfvet #61 over Spline)

Zie ik je daar? En anders tot over twee weken op deze plek!

Jeroen.

Join the conversation

or to participate.