• Halfvet
  • Posts
  • Halfvet #64 – GRRR is op zoek πŸ‘€

Halfvet #64 – GRRR is op zoek πŸ‘€

KICKOFF

Hopelijk snel weer mogelijk: met z'n allen lunchen

GRRR groeit door en we zijn op zoek naar nieuwe collega's en naar een nieuw kantoor. Ben jij of ken jij degene die we zoeken of heb je de gouden locatie-tip? Laat het me weten in een reply!

UI Designer

Als UI designer ga je samen met onze Art Directors en UX designers werken aan websites en apps die impact maken. Je hebt een scherp oog voor esthetiek, typografie en design systems. Je werkt gestructureerd en beheerst Figma of Sketch als een Zwitsers zakmes. Je denkt inhoudelijk mee en prototypes maken doe je in een handomdraai. Ervaring met user testing is mooi meegenomen, net als je motion skills. Meer info

Visual Design Stage

Als visual design stagiair werk je mee aan de ontwikkeling van websites, merkidentiteiten en campagnes. Je doet ervaring op bij een bureau met interessante klanten die zinnige doelen nastreven. Je draait mee in een cultuur die creatief is, waar mensen van elkaar kunnen leren en kunnen groeien. Meer info

Andere vacatures

Office space

En dan zoeken we ook nog een nieuwe stek. Liefst een plek met een b-corp mindset. Locatie: Amsterdam. Oppervlakte: 300-400mΒ². Voor ons alleen of delen met anderen. Linkedin post.

READING LIST

Al bijna 15 jaar is Calibri de default font in Office. Dat gaat veranderen want Microsoft heeft vijf lettertypes laten ontwerpen waaruit volgend jaar de nieuwe standaard wordt gekozen en waar je nu feedback op kan geven. Ik vind ze alle vijf tamelijk mwah, maar zie voor jezelf.

Een CSS-class die een kleur serveert op basis van het contrast met de ondergrond. Dat wil je. Nu alleen nog beschikbaar in Safari, hopelijk snel breed ondersteund.

Een inkijkje in de meeting die leidde tot het vertrek van een derde van Basecamps medewerkers. Fascinerend om de dynamiek te zien binnen een bedrijf dat voor velen een lichtend voorbeeld is wat betreft intern management.

De do's en don't van modals.

Een paar weken geleden is het NFT-kunstwerk The Pixel van crypto-artist Pak verkocht voor $1,4 miljoen. Het kunstwerk bestond uit... één grijze pixel. Michael McWatters schreef een hilarisch commentaar.

IN JE FACE

Geen glitch

Double Click verzamelt deze maand websites met bijzondere scroll interacties. Met gevaar voor een oververhitte processor als je ze in Chrome bekijkt, zeer de moeite waard.

Een fanfare van vrolijkheid

Het Echte Werk ontwikkelde een jaloersmakende visual identity voor kinderwinkel Le Fanfare. De typografie bestaat uit de Beastly van Oh No Type en details uit de letters worden gebruikt als grafische elementen en voor vrolijke characters. Wat een feest 🀩

MUST: THOMAS MOES

Thomas is co-founder van Homerun en Fontanel

Must read

How to Eat an Elephant, One Atomic Concept at a Time – Deze long read van een tijdje terug is blijven hangen en ik kom er vaak op terug. Het legt uit hoe bij online (design) tools bepaalde 'atomic concepts' in het fundament van het product zitten. En hoe die (bewust, maar ook onbewust) van invloed zijn op alle keuzes die gemaakt worden bij zo'n bedrijf. Voor mij een belangrijk inzicht om beter te snappen waarom bepaalde tools geworden zijn hoe ze zijn, maar ook waar ze naartoe gaan.

Must see

IKEA pre-built tiny homes – Deze IKEA tiny homes voelen als een schot in de roos voor de huidige tijd. IKEA's rol is altijd geweest om design bereikbaar te maken. Nu we met z'n allen hardop vraagtekens zetten bij de huidige work/life verhoudingen kan ik me voorstellen dat zo'n huisje in een prachtig natuurgebied ineens dichterbij komt voor velen. Ben wel benieuwd naar de gebruiksaanwijzing en de zak met schroefjes.

Must use

Rise Calendar – EΓ©n van m'n goede vrienden Rick Pastoor werkt momenteel aan Rise: een nieuwe Calendar app. Nu hoor ik je denken, nΓ³g een calendar app? En dat had ik in het begin ook. Maar het feit dat Rick z'n filosofie over slimmer werken vanuit z'n bestseller GRIP meeneemt in het fundament van de app vind ik verfrissend en veelbelovend. Nu nog niet beschikbaar, maar het volgen waard!

DE GEUR VAN LETTERS

Hmmmm, is dat A?

Hou je van letters? Dan hou je misschien ook van hun geur. Autobahn heeft samen met meesterparfumeur Mark Buxton geuren bij ons alphabet ontwikkeld. Ze lieten zich inspireren door de 4000 jaar oude oervorm van onze letters en creΓ«erden geuren voor de A, B en C. Ook startten ze een crowdfunding om de volgende drie letters te kunnen ontwikkelen. Back ze (nog deze maand!) op Kickstarter.

NIEUW IN FIGMA

Figma doet een Miro'tje. Het whiteboard zit niet Γ­n je design file, maar is een aparte file in je project map.

Figma doet een Abstract'je. Herkenbaar moment wanneer je aan een iteratie wil schetsen maar het nog niet als final in je document wil. Dan is een branch handig.

Danny Sapio deelt een aantal Figma tricks die ook jij eerder had willen weten.

TOOLS

Fingerspelling

All caught up.

Zie ik je komende vrijdagmiddag bij de talk van Typearture over zijn bijdrage aan 36 Days of Type?

En anders tot over twee weken!

Jeroen.

Join the conversation

or to participate.