• Halfvet
  • Posts
  • Halfvet #57 – De stroke van Vincent de Boer

Halfvet #57 – De stroke van Vincent de Boer

KICKOFF

Een van de 4056 frames

Vincent de Boer is vaste ontwerper van de Londense jazzformatie Ill Considered en creëerde het artwork van alle 12 albums die de Britse band tot nu toe uitbracht. In hun meest recente samenwerking werd het proces omgekeerd: in plaats dat Vincent visuals maakte op basis van de muziek, improviseerden de muziekanten op een werk van Vincent.

Dat werk is The Stroke, een dikke zes minuten durende animatie waar hij twee jaar aan werkte. Het bestaat uit 4056 frames, allemaal handgemaakte tekeningen, die samen een landschap vormen waar je doorheen reist. Een epische ode aan de dry stroke, waar elke haar z'n eigen spoor trekt. Ongelooflijk mooi. Ga het zien en horen!

Vincent omringt door The Stroke

De release komt als geroepen. We zitten allemaal thuis opgesloten en snakken naar avontuurlijke reizen; geestelijk en fysiek. The Stroke is de ideale escape. Het doet me denken aan Land's End, een VR-game (van de makers van Monument Valley) die ik onlangs uitspeelde. Ook hierin reis je door een grafisch landschap, ontsnappend aan lockdown en avondklok.

Check ook zeker de Making of van The Stroke.

READING LIST

De rationale achter het gebrek aan inspiratie. Voor creativiteit zijn stimuli nodig en die vind je doorgaans meer buitenshuis dan binnen. Ik merk het zelf heel sterk tijdens deze lockdown, de behoefte aan externe prikkels.

Een optimaal ontwerpteam bestaat uit de juiste mix van karakters. Welke typen ontwerpers mogen niet ontbreken? Heel herkenbaar 😊

Tof om te zien welke design-projecten Google het afgelopen jaar allemaal initieerde. Indrukwekkende productie.

Deze longread van developer Jeremy Keith is een beetje hapsnap, maar er zitten veel leuke en interessante onderdelen in. Ook als video te consumeren.

Een overzicht van echt álle methodes, processen en deliverables op UX-gebied die je kunt bedenken. Hoeveel beheers jij er?

IN JE FACE

New King in town

De nieuwe Burger King branding is een doorontwikkeling van de originele stijl uit eind jaren '60. Mooi gedaan, het raakt echt de visuele essentie van het merk. En de brand icon (een B, K en hamburger in één) is briljant.

A snail made of harp

DALL·E is een neural network dat getraind is om natural language tekst te vertalen naar beeld. Op de website kun je los gaan door verschillende begrippen met elkaar te combineren.

MUST: MEREL VISSER

Merel is freelance social designer

Must read

MC24: Bruce Mau’s 24 Principles for Designing Massive Change in your Life and Work – Het is een flink boek en ik ben er dan ook nog niet volledig doorheen, maar ik kan al wel zeggen dat het een boek is dat je als ontwerper herinnert aan de kracht van design, op een manier die je handvatten geeft om stappen te zetten om positieve veranderingen op gang te brengen. 

Must see

Carts of Darkness – In de documentaire zie je een groep dakloze mannen die met winkelwagentjes de steile heuvels van North Vancouver af racen, terwijl ze flessen verzamelen voor de recycling. Het is een prachtig voorbeeld van een systeem dat in al zijn rauwheid werkt, wat voor mij als social designer oneindig interessant is. Deze documentaire laat me kritisch kijken naar waar wel interventie nodig is, en waar niet. 

Must use

ColorPick Eyedropper – Deze tool gebruik ik om achter de kleuren op webpagina’s te komen, wat ik nu volledig in mijn workflow heb opgenomen. Vooral nu ik veel digitaal samenwerk met mensen, en dus alle documenten online staan, ga ik vaak vlug heen en weer tussen mijn browser en mijn actieve document om de kleuren overeen te laten komen.

TOOLS

Pika

  • Story Creator is een online video editor met veel text features.

  • Inspyr is een verzameling svg-iconen. Click = copy.

  • Make WordArt is een online WordArt generator, Windows 95 style 📎

  • Pika is een color picker en contrast checker in één.

All caught up.

Tot over twee weken!

Jeroen.

Join the conversation

or to participate.