• Halfvet
  • Posts
  • Halfvet #53 – Sambal en 11 andere producten die ontwerpers verkopen

Halfvet #53 – Sambal en 11 andere producten die ontwerpers verkopen

KICKOFF

🧯🌶🌶🌶🌶🌶

Ik ken veel ontwerpers die van uitgebreid koken houden. Ontwerpen en koken hebben natuurlijk veel overeenkomsten: het combineren van verschillende ingrediënten, het creatieproces van niets naar iets, de afwisseling van verstand en gevoel, en uiteindelijk het serveren aan anderen. Eten bij ontwerpvrienden is altijd leuk.

Ook ik kook graag en maak bijvoorbeeld m'n eigen sambal. De mannen van ontwerpstudio TIN pakken het iets groter aan en lanceren hun eigen sambalmerk: Ring Of Fire. Ze kweken zelf pepers en verwerken de oogst tot een super🔥🔥🔥 sambal. De eerste batch is bijna uitverkocht en bestellen kan alleen vandaag en morgen nog!

Ring of Fire was een leuke aanleiding om te kijken welke ontwerpers nog meer hun side projects omzetten in producten. Happy shopping!

11 Ontwerpers met een webshop

Do Not Draw A Penis Face Mask

↳ Studio Moniker zet hun digitale projecten om in tastbare producten.

A is van Os

↳ Ontwerpbureau Autobahn heeft dit boek uitgegeven over de herkomst van onze letters.

Boys Bier

↳ Design studio La Bolleur lanceert een eigen biertje.

Hey Bag

↳ Het Spaanse Hey Studio heeft een shop met producten die even kleurrijk zijn als hun werk.

R&R studio cq magazijn

↳ Ontwerpduo Rob en Robin verkopen veel prints, stickers en andere goodies van eigen projecten of projecten in opdracht.

Bittersweet en Rock On pins

↳ Creative agency HeyHeydeHaas heeft z'n eigen pin shop.

Tabletto

↳ Met de tien vormen van Tabletto kun je alle letters maken en eigenlijk alles. Ontwikkeld door ontwerper Thomas Dahm.

Outlined

↳ Ontwerper Vincent Meertens maakt als Outlined graphic art voor aan de muur, superieur geprint op hoge kwaliteit papier.

Different Times shirt

↳ De typedesigners van Dinamo maken naast software ook Hardware.

Zeefdrukken

↳ Hansje van Halem verkoopt haar riso prints en zeefdrukken.

↳ Mr. Bingo verwerkt z'n zieke geest niet alleen in tekeningen, maar heeft een hele shop vol met zieke producten.

Welke designer-shops mis ik nog? Laat het me weten op Twitter, Insta of via een reply!

READING LIST

Het internet staat vol met UI-tip-verzamelingen en de meeste ken je onderhand wel. Toch zitten er altijd een paar handige bij, zoals in dit overzicht.

Jon Heemsbergen ziet in de corona-crisis veel kansen liggen voor marketeers. Dit is namelijk een uitgelezen tijd voor experiment en leren over je doelgroep. Hij geeft een aantal interessante tips.

Denk jij het verschil te weten tussen Product Designer, UX Designer, UI Designer en Visual Designer? Ja? Nee? Dan is dit artikel voor jou :)

Wat moet er op een ja/nee-vraag volgen: één checkbox voor ja of nee, of twee radio buttons met ja en nee? Het antwoord van Sara Soueidan is (na uitgebreid onderzoek): it depends!

Grilli Type legt in een aantal tweets de basics uit om een lettertype te ontwerpen.

IN JE FACE

Me, Family

Online exposities zijn vaak ofwel saai ofwel te gecompliceerd. Het Luxemburgs Museum voor Hedendaagse Kunst heeft met Me, Family de sweetspot gehit, als je het mij vraagt. Knap hoe eenvoud toch prikkelend en verrassend kan zijn. Lees ook de blogpost van Base Design die het ontwerp deed.

My Inner Wolf

My Inner Wolf is een waanzinnig mooie IDFA-productie over het moment dat mensen met epilepsie ervaren wanneer ze in een absence terechtkomen. Bekijk de collaborative website op je mobiel. Design: Studio Moniker.

MUST: MARTEN KUIPERS

Marten is visual designer bij Dept Agency

Must read

Beauty – Het visueel heavy boek Beauty van het iconische ex-designduo Stefan Sagmeister en Jessica Walsh blijft mij inspireren. Ze zoeken uit wat beauty is en hoe het ons leven beïnvloedt en hoe het de wereld kan verbeteren op het gebied van architectuur tot kunst en van interieur tot grafisch. Ook laat het boek goed zien dat ondanks de grote verschillen in cultuur, achtergrond en smaak, wij als mensen vaak dezelfde dingen mooi vinden. Dit boek is onderdeel van mijn collectie, die in zijn geheel te bekijken is op dit Insta account waar ik mijn favoriete boeken post.

Must see

Project Geländewagen – Dit was de zomer van toffe launches in de autowereld. Na o.a. Vredestein New Horizons en House of Maserati kwam Mercedes Benz met een legendarische samenwerking die voor veel opschudding zorgde. Gorden Wagener, de designbaas bij Mercedes, had de handen (virtueel) ineengesloten met multitalent Virgil Abloh. Project Geländewagen, zoals het project wordt genoemd, trok mijn aandacht om meerdere redenen. De auto is natuurlijk het bekijken waard maar ik was zelf vooral onder de indruk van de promotie. Na een stijlvolle en stoere promovideo vooraf (zoek maar op), kwamen ze met een leipe livestream.

Must use

Savee – Ik gebruik dit (high quality) inspiratie platform nu al een paar jaar en sinds een paar weken hebben ze ook een mobile app. Het werkt simpel, het ziet er clean uit en je hebt precies de features die je nodig hebt, meer niet. Toffe visuals uploaden en delen, that’s it.

FRESH FONTS

Monument Extended (Pangram Pangram Foundry)

Carta Nueva (Sharp Type)

Gestures (Moniker)

Swear (Oh No Type)

TOOLS

Clip and drop

  • Spline belooft eenvoudig 3D web experiences te maken zonder code.

  • Cooper is een private professional network om in contact te komen met professionals die je vertrouwt.

  • Glyphs heeft een grote update gekregen. Versie 3 heeft naast een kickass nieuw app icon veel andere verbeteringen.

  • Universe laat je websites bouwen op je telefoon.

  • Mibo is videochatten met fun in plaats van awkwardness. Ontwikkeld door Q42.

  • v.one is een no-code app builder.

  • Clipdrop is de werkende versie van het AR copy-paste prototype dat ik eerder in Halfvet besprak, waarmee je objecten met je telefoon kunt 'oppakken' en plaatsen in bijv. Photoshop op je computer.

All caught up.

Dat was 'm weer! Tot over twee weken 👋

Jeroen.

Join the conversation

or to participate.