• Halfvet
  • Posts
  • Halfvet #46 – Ik zoek een nieuwe collega

Halfvet #46 – Ik zoek een nieuwe collega

KICKOFF

Vacature alert 📣

Animatie is inmiddels een onmisbaar onderdeel van UI-design en branding. Daarom willen we bij GRRR het ontwerpteam versterken met een junior motion designer. Het doel: merken, campagnes en interfaces tot leven brengen met eye popping animaties.

Ben jij of ken jij zo iemand? Onze vacature Junior Motion Designer voor Zinnige Zaken is net geopend!

READING LIST

Interessant onderzoek van Google naar hoe met een paar eenvoudige persuasive tactieken de merkvoorkeuren van consumenten kan worden beïnvloed. De onderzoekers wisten de meeste deelnemers te laten kiezen voor merken waar ze nog nooit van hadden gehoord.

Hoe herken je een kwaliteitslettertype? Aan welke details kun je zien of het echt goed of echt slecht is?

Samen met Thomas organiseerde ik drie variable font workshops, waarvan er twee via Zoom. Het was super leuk en leerzaam om te doen. Benieuwd hoe we het aanpakten? Thomas deelt zijn learnings.

Note to young Jeroen: check dit effe.

Dit is je periodieke herinnering dat alle design politiek is. Dus ook eenvoudige infographics die ogenschijnlijk neutraal lijken. Niet dus.

Stap in de wayback machine en geniet van het internet dat nooit meer terug komt 🌐 🆒 👀

Met GRRR hebben we als eerste digital agency in de Benelux een B Corp-certificering binnen gesleept. Dit certificaat is een onafhankelijk internationaal keurmerk voor bedrijven die, naast winst, mens, milieu en maatschappij centraal stellen. #heeltrots

IN JE FACE

Niet Windows XP

Zo eenvoudig, zo sterk: Window Swap laat je uit het raam van een vreemde kijken. In corona-tijden is deze travel without moving precies wat ik nodig heb. Als je blijft klikken zie je mijn raam :)

Lezen + scrollen = focus

Toen ik Joop begeleidde met z'n stage bij GRRR viel zijn fascinatie voor motion design en storytelling al op. In z'n afstudeerproject Scrollbook heeft 'ie die twee kunnen samenbrengen. Z'n onderzoeksvraag was: hoe kun je jongeren enthousiasmeren voor lezen en deep reading bevorderen? Z'n oplossing is een vorm van scrollend lezen waardoor je je meer op de tekst focust. Interessante techniek!

De 10 Slack Commandments van Shopify. Grappig of lame?

MUST: JORGEN KOOLWIJK

Jorgen is freelance grafisch ontwerper en geeft les aan de opleiding Communicatie, Multimedia Design aan de Hogeschool Utrecht.

Must read

Low Tech Magazine – Vooruitstrevende innovatie gaat niet altijd gepaard met de nieuwste technologie. Soms is het beter om eerst terug te kijken naar wat er al bestaat. Het online platform van Kris de Decker gaat over het potentieel van vergeten low-tech technologieën en plaatst die terug in hedendaagse vraagstukken over klimaat en duurzaamheid. Er ontstaan namelijk interessante mogelijkheden wanneer je oude technologie combineert met nieuwe kennis en materialen, of wanneer je oude concepten en traditionele kennis toepast op moderne technologie.

Must see

Drumetrics – Michael Raymond Russell, oprichter van collectief en platenlabel Drumetrics begon met het verzamelen van vintage solo drumbreaks van bands uit de jaren 60-70. Met deze inspiratie maakte hij samen met een aantal bekende muzikanten uit de Los Angeles beat scene hele dikke nummers met dreunende drums en spookachtige klavecimbels voor een Spaghetti western uit de jaren 60 die nooit heeft bestaan.

Must use

Theme Time Radio Hour – Als je geen idee meer hebt wat je nu weer op Spotify moet aanzetten dan is de radioshow Theme Time Radio Hour, gehost door Bob Dylan, een leuk alternatief. Deze podcasts van een uur zijn oorspronkelijk uitgezonden tussen 2006 en 2009. Elke aflevering is een eclectische, vrije mix van blues, folk, rockabilly, R&B, soul, met een illustere thema’s als: Woman’s Names, Death & Taxes en Thanksgiving Leftovers. En Bob mompelt er af en toe wat doorheen. Niet te verwarren met de huidige podcast serie van de VPRO over Bob Dylan.

FRESH FONTS

Rebond Grotesque (Extraset)

Supreme (Lineto)

Jaune Grande (Future Fonts)

TOOLS

Super You

  • Mmhmm is de volgende die videobellen gaat disrupten. Maar echt, dit zijn de ideeën die we nodig hebben. Als ze een half jaar eerder waren, was dit de Zoom van nu geweest.

  • Beter Boeken vindt dat de online boekingsmarkt voor hotelovernachtingen kapot is en ontwikkelt een alternatief. En jij kunt meehelpen.

  • Board is een super eenvoudig online whiteboard om samen op te krabbelen.

  • Human Sounds is een verzameling UI-sounds, gemaakt door menselijke geluiden. Voor die human touch 😊

  • Type Fan is je nieuwe typografie inspiratie vriend.

  • MyMind is een braindump voor beelden, quotes, video's, documenten, bookmarks, alles. En het categoriseert automagisch.

  • Super You is een AR kostuum app van Universal Everything 😻

All caught up.

Het is tijd om buiten te spelen. Ik piep er even tussenuit en ben in september terug met seizoen 3 van Halfvet. Heb een heerlijke, zorgeloze zomer allemaal! 👋

Jeroen.

Join the conversation

or to participate.