- Halfvet
- Posts
- Halfvet #43 – Remote pitchen als een pro
Halfvet #43 – Remote pitchen als een pro
KICKOFF
Pitch-presentaties geven is lastig, maar het moeten doen via een videocall is next level performance art. Is Nice That vroeg een aantal design agencies om hun tips te delen en Dropbox vroeg een BBC-correspondent hetzelfde. Veel waardevolle insights. Dit zijn mijn take-aways:
Gebruik de feature in Zoom om een deel van je scherm te delen ipv het hele scherm, zodat de presenter notes van Keynote voor jou zichtbaar zijn en niet voor de rest.
Zet een QR-code in de presentatie waarmee iedereen het te presenteren prototype op z'n telefoon kan openen.
Vraag vaker dan normaal naar een reactie tijdens je presentatie. Videocalls nemen lichaamstaal-communicatie weg waardoor het belangrijk is om pro-actief naar feedback te vragen.
Presenteer staand ipv zittend.
Video vertonen tijdens screen sharing? Vink Optimise Video Streaming aan.
Presenteer je met meerdere mensen? Stem kleding en achtergronden af om sterker als team over te komen.
Zorg dat je vroeg op de dag kunt presenteren, om Zoom fatigue te voorkomen.
Goede audiokwaliteit is belangrijker dan goede beeldkwaliteit. Gekabelde apparatuur is beter dan wireless.
READING LIST
Andy Budd heeft een mooi gebalanceerde mening over A/B testing. Hij bespreekt de situaties waarin het zinvol is en wanneer niet. Mijn favoriete argument tegen noemt 'ie niet (maar is wel te zien in de grafiek bovenaan): het risico op local maximum. Dat houdt in dat je met A/B testing vaak kleine verbeteringen test, maar de echte grote verbeteringen buiten beschouwing laat.
Gratis beschikking hebben over een paar top notch lettertypes (zoals Domaine Display, Graphik en Proxima Nova)? Activeer ze met één klik in Font Book op je Mac.
Thomas Byttebier schrijft over hoe BASE de nieuwe website van Omexco heeft ontworpen. Gaaf hoe de strategie is verwerkt in het design; zelfs in de kleinste details.
[74 anderen lezen dit ook] Twintig cognitive biases en persuasive patterns om toe te passen in je ontwerp. [Nummer 8 zal je verbazen]
IN JE FACE
Het is zomer met de knallende kleuren en tropical type van Play Brew Co! 😎 Het Britse ontwerpbureau Alphabet creëerde een heerlijke branding voor dit craft beer.
Ok, HUMA's nieuwe branding is een doorsnede van todays aesthetics, maar die gradients werken wel erg mooi hoor.
FIGMA VS. SKETCH
In de vorige Halfvet vroeg ik jullie input over de voordelen van Sketch en Figma. Luc, Daan, Matthew, Casper en Sander reageerden, super tof! 🙌 Zij waren alle vijf positiever over Figma dan over Sketch. Deze punten schreven zij toe op het conto van Figma:
👌 Figma
In een remote situatie is samenwerken binnen één file wel echt heel handig. Zeker als je een vraag hebt en iemand even kan meekijken in je file. Geen screen sharing meer, maar gewoon real-time de ander z'n avatar volgen.
Prototypen werkt verrassend goed (maar nog niet zo goed als met Principle).
De mirror app werkt goed en snel.
Drempel is zo laag dat ook niet-designers in Figma werken, bijv. marketeers die ideeën visualiseren.
Niet nodig om een app te downloaden, werkt op alles met een browser.
Er werden ook een aantal voordelen van Figma genoemd die in de 'oude' Sketch ontbraken, maar met Sketch For Teams wel degelijk mogelijk zijn.
Laat me weten als je nieuwe ervaringen hebt. Ik test door met Figma 🧪
MUST: WALEWIJN DEN BOER
Walewijn is creatief strateeg en ontwerper bij Vruchtvlees en vrijwillig dinobotten-preparateur bij Naturalis.
Must read
Ian Cheng: Emissaries Guide to Worlding – Een dikke conceptuele pil over het ontwerpen van werelden met hun eigen spelregels, fictieve oorsprong en toekomst. In mijn dagelijks werk zie ik design en branding ook als dynamische werelden met hun eigen verhaallijnen, bewoners en spelregels. Design door Bureau Mirko Borsche. Check ook de fantastische simulaties van Cheng.
Must see
Yorkshire Fossils – Niets zo ontspannend en inspirerend om te bekijken dan deze twee jongens die langs de kust van Engeland het ene na de andere spectaculaire fossiel uit de stenen tevoorschijn toveren.
Must use
Lens Studio – Met de opkomst van digital-only mode, augmented beauty en onze situatie in quarantaine is het ontwerpen van je online uiterlijk relevanter dan ooit. Via deze gratis en ongelooflijk uitgebreide software kun je zelf je eigen (AR) Snapfilter maken voor Snapchat en Snap Camera.
TOOLS
CSS Icons zijn 700+ open-source CSS- en SVG-icons.
Octopus is een supersnelle visual sitemap builder.
Nice Very Nice verzamelt UI patterns, voorbeelden en andere inspiratie.
A11Y Collective biedt web accessibility cursussen. Van NL bodem.
Corebook is een digital asset manager die gratis is voor ontwerpers en betaald voor brands.
Open Collab is een web-based, real-time collaboration tool.
RoughNotation is een JavaScript library voor animerende annotaties op websites.
Notion bestaat al een tijd, maar is nu gratis voor privégebruik 🎉
Ready Player Me maakt een 3d-avatar van je gezicht.
All caught up.
Check ook even het interview met GRRR-designer Joséphine en de front-end developer vacature die we hebben open staan.
Let op: stuur Halfvet niet door!
Tof als je Halfvet wil delen met anderen, maar doe dat niet door deze mail te forwarden. Wanneer een ontvanger Halfvet niet waardeert bestaat de kans dat 'ie onderaan op afmelden klikt, waardoor jij wordt uitgeschreven.
Deel daarom altijd de url. Voor deze Halfvet is dat:
Tot over 2 weken!
Jeroen.
Reply