• Halfvet
  • Posts
  • Halfvet #39 – Designers vs. Corona

Halfvet #39 – Designers vs. Corona

KICKOFF

©️Malika Favre

De afgelopen drie weken ben ik goed ziek geweest. Volgens m'n huisarts heb ik het coronavirus opgelopen, maar zeker weet je dat nooit. Het epicentrum was een week lang hoofdpijn, bijna 40 graden koorts en een irritante kriebelhoest. Da's allemaal achter de rug en ik ben weer aan het werk. 💪

Omdat ik m'n plafond meer heb gezien dan het design nieuws, heb ik geen reguliere Halfvet kunnen maken. Gelukkig schoot ontwerper Joeri Worm te hulp. Hij verzamelde de beste projecten waarin ontwerpers de coronacrisis als inspiratiebron nemen. Zelf is 'ie ook actief, als @typorona op Instagram.

Veel plezier!

Joeri is designer en eigenaar van Studio MATO en MENDO books.

GIVE A SHEET

©️Blazve / ©️Charlotte Burke / ©️Stéphane=Damien / ©️Guillaume Roukhomovsky

De wc-rol is hét icoon van de coronacrisis geworden. Give A Sheet nodigt ontwerpers uit om één vel wc-papier als canvas te gebruiken.

STAY SANE STAY SAFE

©️Guido de Boer / ©️Lennarts & De Bruijn / ©️Gorilla / ©️Juul Lit

Studio Lennarts & De Bruijn maakte een poster om de Nederlandse zorg te bedanken. Hier bleef het niet bij en ze begonnen andere posters te verzamelen. Inmiddels is het de grootste online verzameling van corona-visuals met meer dan 875 inzendingen uit 72 landen.

CORONA EMOJIS

©️Joran Backx, Esther van Brakel

Joran Backx en Esther van Brakel ontwierpen een set emoji's ter promotie van het leven in quarantaine. Heb je ook een idee voor een nieuwe emoji? Stuur 'm in.

DESIGNERS AGAINST CORONAVIRUS

©️Rafael Varona / ©️Malika Favre

©️Michiel Teeuw / ©️Samya Ghosh

Het Italiaanse design agency CaroselloLab startte deze verzameling van corona-posters om aandacht voor de crisis te genereren en geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Je kunt nog inzenden tot 13 april.

UNITED NATIONS GLOBAL CALL OUT

©️Gerardo La Porta

Voor het eerst in hun bestaan hebben de Verenigde Naties zich gewend tot designers om gezondheidscommunicatie te ontwerpen. Voor zes thema's zijn briefings opgesteld.

DISTANCE DISCO

©Mark Meeuwenoord, Arjan Scherpenisse, Klasien van de Zandschulp

De makers van Duodisco zoeken testers voor Distance Disco, een game en party in één, waarbij je op zoek moet naar degene die op jouw muziek danst. Meld je aan!

TYPORONA

©️ @naufannoord / ©️ @jordiverrijdt / ©️ @____e_d_e_n____ / ©️ @isolation_ideation / ©️ @ernstfysio / ©️ @sabicegram

Het initiatief van Joeri. Begon gelijktijdig met het project van Studio Lennarts & De Bruijn en verzamelt ook posters van over de hele wereld die te maken hebben met corona.

DESIGN IN TIMES OF CORONA

©️Josh Shi

What Design Can Do wil iedereen die rond corona ontwerpt, inspireren en connecten. Bijdrages worden gedeeld in de WDCD-community.

GOT YOUR BACK

©️Bureau Cool

©️Maurice Heesen

...,staat heeft een platform gelanceerd waar je virtual backdrops kunt downloaden en gebruiken in Zoom en Microsoft Teams. Niet alleen jpg's maar ook animated backdrops.

CREATED DURING CORONA

Sidney Vollmer roept iedereen op om tijdens de coronacrisis werk te maken en tentoon te stellen tijdens de post-pandemic expo Created During Corona. Het geld dat wordt opgehaald met deze expo gaat naar een goed doel. Je kunt je opgeven tot 12 april.

All caught up.

Joeri, thanks voor het cureren van deze Halfvet👌Hopelijk ben ik er over twee weken weer op volle kracht. Tot dan!

Jeroen.

Join the conversation

or to participate.